Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) издаде " предизвестие за вложителите " по отношение на рисковете от вложение в цифрови активи.

Регулаторният орган предизвести, че вложенията в региона на криптовалутите носят забележителен риск.

SEC предизвести , че доставчиците на услуги, свързани с крипто активи, като да вземем за пример тържища, могат да нарушат федералните закони за скъпите бумаги, в случай че не се записват в организацията. Регулаторният орган също по този начин предизвести платформите, участващи в отпущането на заеми или залагането на крипто активи, че те могат да бъдат обект на федералните закони за скъпите бумаги.

Субектите, занимаващи се с крипто активи, биха могли да заблудят вложителите

SEC също по този начин предизвести вложителите да не се доверяват на изказванията за, оповестени от крипто сдруженията. е термин, употребен от субекти занимаващи се с крипто активи, в това число платформите за търговия и субектите, които емитират крипто активи, който са скъпи бумаги, с цел да се опише непринуден способ за предложение на доказателства, че субектът разполага с задоволително аварийни активи, с цел да покрие това, което се държи за клиенти и/или сметки в даден миг.

Субектите занимаващи се с крипто активи може да оферират тези типове оценки, с цел да убедят клиентите, че техните средства са в сигурност и са разполагаем при поискване. Въпреки това тези типове услуги може да не дават значима гаранция, че образуванията разполагат с съответни активи за застраховане на салдата на своите клиенти.

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища издава  до Coinbase

По-рано тази седмица SEC издаде Wells notice на Coinbase, в което се твърди, че организацията е взела авансово решение, с което предлага подаването на иск за наложително осъществяване против борсата.

Известието е ориентирано към от листнатите цифрови активи на Coinbase, услугата за залагане на компанията Coinbase Earn, институционалното ѝ звено Coinbase Prime и нейния портфейл без настойничество Coinbase Wallet. Борсата приветства опцията да отбрани продуктите си в съда, в случай че е належащо и означи, че продължава да работи както нормално на всички фронтове.


 


Coinbase пази своите артикули

Главният юридически шеф на Coinbase, Пол Гревал  твърди , че борсата не записва никакви скъпи бумаги. Той сподели, че Coinbase има непоколебим развой за разбор и обзор на всеки цифров актив, преди да го направи наличен на борсата. Компанията го е споделила в детайли с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) в границите на общественото си листване.

Въпреки това опасенията на SEC допускат продължаваща регулаторна неустановеност към криптовалутите и класифицирането им като скъпи бумаги. По този метод вложителите в крипто пространството би трябвало да бъдат внимателни и да обмислят рисковете, свързани с тези вложения.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР