Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) продължава най-внимателно да

...
Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) продължава най-внимателно да
Коментари Харесай

Илън Мъск написа туит без уважение към съда

Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) продължава най-внимателно да следи дейностите на Илън Мъск, който предходната година си разреши да напише „неправилни“ туитове и бе упрекнат във евентуално шикалкавене с акциите на неговата автомобилна компания Tesla. Тогава Мъск се съгласи на извънсъдебно споразумени. Според съглашението, Мъск напуща поста ръководител на борда на шефовете, само че остава CEO на Tesla, като не би трябвало да разкрива в Twitter каквато и да било финансова информация.

Но тези дни Мъск наподобява наруши съглашението, като заяви в обществената мрежа известие, че през 2011 година Tesla е произвела 0 електрически автомобили, а през 2019-та ще създаде 500 000 .

4000 Tesla cars loading in SF for Europe pic.twitter.com/BODbSzo3Fr

— Elon Musk (@elonmusk) February 20, 2019

Малко след публикуването на известието в Twitter, Комисията по скъпите бумаги и тържищата се обърна към федералния съд с молба това деяние на Илън Мъск да се признае като пренебрежение към съда. Причината е, че той не се е съветвал с юристите на компанията, преди да разгласява този туит, както е планувано в съглашението с регулаторните органи.

По-късно юристите трансформираха известието на Мъск и в този момент то наподобява по различен метод: „В началото на 2019 година размерът на произвеждане евентуално ще доближи 500 000 електрическия автомобил (около 10 000 на седмица), а доставките чакаме да възлязат на 400 000 електрически автомобила„.

Малко по-късно Мъск добави известието, като съобщи, че броят произведение електрически автомобили Tesla Model 3 ще бъде в диапазона от 350 до 500 хиляди. Очаква се съдът да се произнесе по обстановката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР