Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на САЩ сложи

...
Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на САЩ сложи
Коментари Харесай

В САЩ разкриха поредната финансова пирамида

Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) на Съединени американски щати постави завършек на следващата финансова пирамида, настояща по така наречен " скица на Понци ". Нейните основатели са събрали над 345 милиона $ от 230 вложители по цялата страна.

Както се показва известието на SEC, комисията е постигнала решение на съда за неотложно заледяване на активите и назначението на външно ръководство. Заедно с това прокуратурата на щата Мериленд е предявила углавно обвиняване на основателите на пирамидата - Кевин Мерил, Джей Ледфорд и Камерън Джезирски.

По данни на SEC, обвинените са обещавали на вложителите обилни облаги от инвестиции в покупка и препродажба на пакети потребителски заеми. Но на процедура, те са употребявали тези средства за луксозен живот и за погашение на дивиденти на първите инвеститори от идващите вложения. Заблуждавайки клиентите си те са употребявали също по този начин лъжливи заявление и фалшифицирани документи.

Мерилл и Ледфорд са откраднали не по-малко от $85 млн. вложени средства и са ги похарчили. В това число са си купили не по-малко от 25 скъпи коли за над 10 млн. $, елитна жилищна благосъстоятелност за милиони долари, пръстени и други бижута за стотици хиляди долари. Съучастниците в измамата са похарчили 100 хиляди $ за частен фитнес клуб.

" Инвеститорите е належащо да знаят, че рекламите за постоянно печеливши инвестиции с ниски опасности и високи приходи, би трябвало постоянно автоматизирано да провокират у тях опасения ", съобщи асистент шефа на районния офис на SEC във Филаделфия Кели Гибсън, представена от finmarket.ru.
Най-голямата в историята на Съединени американски щати финансова пирамида се счита проведената от Бърнард Мадоф. Хиляди вложители вложиха в нея 18 милиарда $ за които, съгласно обещанията на мошеника, той трябваше да им изплати 64 милиарда $ дивиденти. През 2009 година Мадоф, който тогава бе 71-годишен, призна виновността си и бе наказан на 150 години затвор. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР