Комисията по труда и социалната политика одобри предложението на ГЕРБ

...
Комисията по труда и социалната политика одобри предложението на ГЕРБ
Коментари Харесай

Депутатите решиха за 75 лева великденски добавки към пенсиите, още не знаят от кой ще вземат парите

Комисията по труда и обществената политика утвърди предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи да има великденски добавки за пенсионерите. " За " предлагането на първо четене гласоподаваха 13 депутати, " срещу " - 0 и " въздържали се " - 5, с което то бе признато. Окончателното решение ще бъде взето в пленарна зала, написа Актуално.

Измененията бяха заложени в бюджета на Държавното публично обезпечаване, като задачата е пенсионерите под линията на беднотия, е да получат еднократна добавка в размер на 75 лева за Великден.

Добавката ще засегне 534 хиляди пенсионери, чиито пенсии са до 526 лева. 

Социална комисия прегледа и предлагането на " Възраждане ", с което се предлага 100 лева великденска добавка за всички пенсионери, само че то бе отхвърлено с 6 гласа " за ", 1 " срещу " и 11 " въздържали се ".

 В рамките на дебата Георги Ганев от ПП-ДБ съобщи, че не е съперник на добавките, стига българският поданик да е подготвен да си го разреши.

По думите му добавки би трябвало да бъдат давани на всички хора, които са небогати, а освен на някои. Според него обаче добавките, които оферират ГЕРБ, не дават отговор на този принцип.

Отговорът на обществения министър Той разяснява, че включването на голям брой заплащания в бюджета на Национален осигурителен институт, които не са зародили въз основа на осигурителни връзки, е направилна политика.

" Тези заплащания би трябвало да бъдат отделени и да се водят вярно като обществена политика и обществено подкрепяне ", разяснява Ганев. Колегата му Искрен Арабаджиев счита, че се опълчват едни пенсионери на други. Той обърна внимание, че по времето на кабинета " Петков ", е открит най-елегантният метод, като са се нараснали пенсиите.  

Георги Гьоков разгласи, че Българска социалистическа партия ще поддържа предложенията за великденски добавки. Той прикани ПП-ДБ да са малко по-коректни към обстановката. " С вашия мандат беше, само че не участвахте единствено вие. Сега отново сте с вашия мандат, само че не правихте такива работи ", сподели Гьоков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР