Комисията по транспорт към Столичния общински съвет одобри връщането на

...
Комисията по транспорт към Столичния общински съвет одобри връщането на
Коментари Харесай

Връщат картата за една линия за градския транспорт в София

Комисията по превоз към Столичния общински съвет утвърди връщането на картата за една градска линия за наземен превоз и метро. На съвещанието в понеделник общинските съветници одобриха редица оферти за облекчение на столичани при пътуването им в градския превоз, предоставяне на нови благоприятни условия за напредване и удобства за притежателите на електрически автомобили, оповестиха от СОС.

Предложението за връщането на картата за една линия може да влезе в действие от 15 март, откакто бъде гласувано от локалния парламент в четвъртък.

Комисията гласоподава и промени в транспортната разпоредба за обезщетения на цените на транспортните документи. Намалява се цената на картите за възпитаници и студенти от 20 на 15 лева, а за докторанти - от 35 на 15 лева за интервала от 1 февруари до 31 декември 2023 година В същия времеви диапазон цената на годишната карта за всички линии ще бъде 180 лева Позволява се също по този начин и безплатното пътешестване на деца от 7- до 10-годишна възраст в градския превоз.

Въвеждат се и облекчения за притежателите на електрически автомобили, като отпада условието за издаване на стикер за гратис паркиране.

Зеленият регистрационен номер, който КАТ издава, към този момент ще бъде задоволително изискване за гратис паркиране на територията на Столична община. Регистрираните електрически коли няма потребност да трансформират регистрационните си номера.

И още: Предвижда се разкриване на нова автобусна линия за довеждащ превоз през кв. " Манастирски ливади ”, " Павлово ” до трамвайно ухо " Бъкстон ”. Автобусите по нея ще стартират да се движат от средата на март и ще стопират на част от главните спирки на градския превоз в регионите, както и на още 40 точки за прекъсване, слизане и качване по стремежи на пасажерите като поръчки ще се вършат чрез преднамерено приложение или посредством индикация на водача. Автобусите ще се движат всеки ден от 6,30 до 22,10 ч. в период на придвижване от 16 до 18 минути. Ще могат да се употребяват с всички транспортни документи.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР