Комисията по ревизията засега звучи като предизборна кампания, но резултатите

...
Комисията по ревизията засега звучи като предизборна кампания, но резултатите
Коментари Харесай

Нинова призова Слави да каже сам на милионите пенсионери, че вдигането на пенсиите им е популизъм

 Комисията по проверката към този момент звучи като предизборна акция, само че резултатите ще покажат какво е. Това съобщи в ефира на " Още от деня " водачът на Българска социалистическа партия. " Процесите би трябвало да се доведат до дъно. Това е прокуратура, следствие и обвинителен акт ", добави тя. 

" Част от изнесената информация беше потресаваща. Единственият институционален метод е да се произнесат органите ", съобщи социалистката. 

Тя бе запитана дали фрагменти на Българска социалистическа партия ще вземат участие в служебното държавно управление:

" Утре ще разберете дали ще има наши министри в кабинета на. Ще почакате и ще видите. Това е право на президента да си разгласи служебния кабинет, не мое ", съобщи тя.

По думите й Радев е пореден и като каже нещо, го прави. Тя разяснява и за какво партията й е решила да върне мандата за сформиране на държавно управление:

" Много деликатно обсъдихме всички разновидности, които са положителни за България. Ако бяхме взели мандата, означаваше да укрепим ръководството на Борисов. Първият вид беше да го вземем, да бавим и да вършим съвещания. От трите нови партии споделиха, че няма да ни поддържат авансово и този ход бе жертван ", сподели тя. 

Според нея, в случай че левицата бе задържала мандата, Борисов щеше да продължи да ръководи. 

" При втория вид вършим държавно управление и го внасяме в Народното събрание - новите партии нямаше да го поддържат. Все отново имаше сериозен риск подобен кабинет да бъде подсилен от ГЕРБ и това значеше, че той ще е в техните ръце като болшинство ", посочи лидерката на социалистите.

" Затова взехме решение бързо и почтено на хората, че с 43-ма депутати няма какво да създадем и да върнем мандата. Шансът беше във втория мандат и трябваше да го осъществя. Ние декларирахме кардиналната си поддръжка ", съобщи Нинова. 

Тя призна, че се надява в идващия парламент да се тушират страстите и да надделее разсъдъкът: " Трети избори биха натежали на хората ", добави социалистката.

" Важно е да се изведе защо партиите би трябвало да си приказват. И в този парламент тяснопартиен интерес и его не дадоха да реализираме единодушие по някои тематики ", съобщи Нинова и добави, че Българска социалистическа партия е остров на непоклатимост, поредност и разсъдък. 

Тя прикани Слави да каже самичък на милионите пенсионери, че повдигането на пенсиите им е популизъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР