Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление прие повторно

...
Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление прие повторно
Коментари Харесай

Регионалната комисия отхвърли ветото на президента за къмпингуването

Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление одобри наново измененията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и с това преодоля президентското несъгласие.

" За " гласоподаваха 13 членове на комисията, а " срещу " – 6. Депутатите от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу измененията, защото съгласно тях по този начин обществото ще бъде успокоено.

С признатия на 6 юни закон се планува възбрана за разполагането на плажни такъми като палатки, чадъри, кърпи и шезлонги върху пясъчните дюни и санкции за нарушавания в размер от 500 до 1000 лева Приети бяха и наказания в размер от 1000 до 3000 лева за паркиране или прекосяване на коли през пясъчните формирания.

Природозащитници проведоха редица митинги пред Народното събрание срещу приемането на разпоредбите и приканиха президента Румен Радев да наложи несъгласие върху тях.

Държавният глава върна закона за ново разискване на 24 юни, като в претекстовете си посочи, че не се опълчва на опита да бъдат въведени правила, нормативи и стандарти, но режимът за " диво къмпингуване " ставал прекомерно рестриктиран. Според него също по този начин не е задоволително да се постановат санкции на туристи в случай, че не е написано къде те биха могли да почиват без да са в нарушаване.

След комисията ветото следва да бъде прегледано и в пленарна зала. Парламентът може да преодолее ветото, в случай че одобри повторно закона с болшинство повече от половината от всички народни представители. Ако това не се случи, той предстои на разглеждане по реда, очакван за разискване и приемане на законопроекти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР