Комисията по разузнаване на Камарата на представителите в събота публикува

...
Комисията по разузнаване на Камарата на представителите в събота публикува
Коментари Харесай

Поредни стенограми по импийчмънта на Тръмп

Комисията по разузнаване на Камарата на представителите в събота разгласява стенограмите от показанията при затворени врата на Тим Морисън, шеф за Русия и Европа на Съвета за национална сигурност и Дженифър Уилямс, асистент на вицепрезидента Майк Пенс.

Документите, съдържащи стотици страници, могат да бъдат прочетени тук.

Двамата очевидци направиха комисиите на Камарата показания с данни " от първа ръка ", откакто персонално изслушаха телефонния диалог на 25 юли сред президента Доналд Тръмп и украинския му Владимир Зеленски.

Морисън е удостоверил към този момент казаното от американския посланик дипломат в Украйна Уилям Тейлър, че на украинците е било казано, че военната помощ в Съединени американски щати е обвързана с политически следствия.

Уилямс свидетелства, че молбите на президента са " необикновени и несъответствуващи " и хвърля светлина върху " вероятните други претекстове.

Тя също по този начин удостоверява, че украинският президент особено е споменавал " Буризма " по време на диалога, макар че записът от диалози в Белия дом не отразява това.

Уилямс също свидетелства, че в средата на май президентът Тръмп е разпореди на вицепрезидента Пенс да анулира проектите за наличието на президента Зеленски преди датата на встъпването в служба.

По-късно този месец двамата ще се явят на обществени чувания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР