Комисията по разузнаване към Камарата на представителите на САЩ публикува

...
Комисията по разузнаване към Камарата на представителите на САЩ публикува
Коментари Харесай

Заключителен доклад на конгресна комисия на САЩ: Няма сговор между Тръмп и Русия

Комисията по разузнаване към Камарата на представителите на Съединени американски щати разгласява окончателния отчет за напъните на Русия да се намеси на президентските избори през 2016 година, оповестяват АП и други локални медии. Изготвеният от републиканците отчет бележи завършек на следствието на комисията, което стартира с двупартийни обещания от Републиканската партия и Демократическата партия, само че в последна сметка приключи с кавги и разделяне.

Републиканците оповестиха главните си открития през предишния месец, заключавайки, че не е открита съгласуваност сред президентската акция на Доналд Тръмп и Русия.
" Не са открити доказателства ", че акцията на Тръмп е " работила в скрито съглашение, координирала или заговорничила с съветското държавно управление ", написа в документа.
Но комисията открила, че акциите на Тръмп и Хилари Клинтън са взели неприятни решения и са подхванали недомислени дейности.
Комисията обаче е разкрила, че Русия се е пробвала да сее различие в САЩчрез хакерски атаки и обществените медии.
Документът заключава, че " минимум за последното десетилетие Русия е водела нападателна осведомителна война против Запада ", употребявайки " прозрачността, свободата на словото и правните правила в западните демокрации ".
Части от обществения отчет са засекретени поради националната сигурност на страната. Републиканците оповестиха, че ще притиснат разследващите организации да разкрият повече информация.
Заключенията в отчета са отхвърляни от демократите в комисията. Те настояват, че комисията не е разпитала задоволително очевидци и не е събрала задоволително доказателства, с цел да поддържа откритията си. Демократите оповестиха, че ще продължат следствието.
Докладът е от 200 страници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР