Комисията по правни въпроси гледа на второ четене промените в

...
Комисията по правни въпроси гледа на второ четене промените в
Коментари Харесай

ПП и ДБ с опит да саботират кворума в правната комисия в НС за връщане на хартиената бюлетина

Комисията по правни въпроси гледа на второ четене измененията в Изборния кодекс за връщане на хартиената бюлетина през днешния ден.

Представители на Консервативно-патриотично придвижване в лицето на Недялко Недялков, Станислав Недков и Мария Карагьозова са посетители на съвещанието на комисията, с цел да защитят подписката на над 110 000 българи с гледище за смесено гласоподаване.

Членовете на комисията ще разискват и препоръчаните промени сред първо и второ четене на Политическа партия и Демократична България.

" Огромен боязън има в тях, че ще върне конституционното право на жителите да гласоподават смесено. И най-сетне ще има почтени и обективни избори ", сподели Станислав Недков.

Депутатите, които желаят единствено машинно гласоподаване, се пробваха да саботират кворума. Едва 11 души влязоха в зала и ръководителят Радомир Чолаков даде 10 минути отмора.

" Всички оферти от Движение за права и свободи, " Възраждане " и ГЕРБ са импортирани в последния миг. Искаме време, с цел да си свършим работата качествено. Има над 100 оферти в над 60 страници ", изясни решението си да саботира кворума Мирослав Иванов от Политическа партия.

Надежда Йорданова пък сподели: " Моля ви, оставете ни да си управляваме пълномощията ".

Все отново след почивката депутатите влязоха в комисия, откакто Недялко Недялков ги притисна с въпроси. " Затова ли ви заплаща българският народ, с цел да не ходите на работа? ", попита той.

Надежда Йорданова изиска съвещанието да бъде отсрочено. За същото настоя и Мирослав Иванов. " Вие желаете правмната комисия да работи качествено. Темата избори е доста сериозна ", оправда се той. " Възраждане " се причислиха.

Беше направено предложение за основаване на работна група за разискване на предложенията сред първо и второ четене. Предложението беше отхвърлено.

Предложението за отсрочване на съвещанието също не беше признато.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР