Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите

...
Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите
Коментари Харесай

Проф. Андрей Чорбанов: В настоящия момент всичко трябва да се решава много бързо

Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите не одобри препоръчаните от ГЕРБ промени в Закона за убежището и бежанците. С 5 гласа " за ", без гласове " срещу " и 9 " въздържали се " депутатите отхвърлиха предлагането. Промените показа Радомир Чолаков, който изиска акцентът за настаняване на бежанците да е в общините, а не в хотелите.

Председателят на Комисията и народен представител от Политическа партия на " ИТН " Андрей Чорбанов съобщи, че " няма по какъв начин да приемем закон, който опонира на нормативната база ".

" В сегашния миг всичко би трябвало да се взема решение надали не всеки ден. Именно поради това изпълнителната власт разполага с принадлежности, с които може да взема решение доста бързо всичко, което се случва в тази динамичност ", разяснява проф. Чорбанов пред телевизия " Евроком ".

До през днешния ден малко над 90 000 украински бежанци са влезнали в България, от които близо 43 000 са останали в страната или към 50%. Това заяви началникът на Националния спешен щаб към Министерския съвет полковник Валери Рачев по време на чуване в парламентарната комисия по туризъм. По време на съвещанието на комисията беше разисквано и по какъв начин настаняването на идващите бежанци да стане по-лесно.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР