Комисията по планиране към гражданската администрация на Израел ще заседава

...
Комисията по планиране към гражданската администрация на Израел ще заседава
Коментари Харесай

3000 жилища на Западния бряг смята да изгради Израел

Комисията по обмисляне към гражданската администрация на Израел ще заседава идната седмица, с цел да утвърди проектите за строителството на 3000 жилища в еврейските селища на, написа вестник „ Yedioth Ahronoth ”.

Според оповестения дневен ред на съвещанието на комисията, ще бъдат разисквани първичните заявки за създаване на спомагателни 1 344 жилището и еднофамилни къщи за заселници, с което се слага началото на дълга бюрократична процедура за одобрение на нови жилища в еврейските селища. Изданието отбелязва, че управляващите в Израел не са утвърждавали проекти за строителство в селищата от идването на новата администрация в Съединени американски щати на власт при започване на годината.
 Ще стартира ли Израел да анексира Западния бряг от през днешния ден? Ще стартира ли Израел да анексира Западния бряг от през днешния ден?
Израелският министър на външните работи Габи Ашкенази счита, че е малко евентуално анексирането на части от Западния бряг в сходство...

По данни на правозащитната организация „ Шалом ахшав ”, която следи активността на заселниците в, гражданската администрация на Западния бряг е одобрила за 2020 година повече от 12 000 еднофамилни къщи в еврейските селища, което е връх от 2012 година насам.

Продължаващото строителство на еврейски селища на Западния бряг на река Йордан се счита за една от главните спънки за урегулирането на продължаващия десетки години израелско-палестински спор.

През декември 2016 година Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри Резолюция 2334, изискваща от Израел неотложно да приключи дейностите по заселване в. Тогава Израел съобщи, че няма да съблюдава наредбите на този документ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР