Комисията по плажен волейбол на Федерацията по волейбол на Словения

...
Комисията по плажен волейбол на Федерацията по волейбол на Словения
Коментари Харесай

Плажният волейбол се завръща в Словения

Комисията по плажен волейбол на Федерацията по волейбол на Словения (OZS) удостовери първия шампионат за сезона. Най-добрите играчи по плажен волейбол в Словения ще се състезават в Преддвор край Кран от 12 до 14 юни, в първото съревнование след коронавирусната рецесия.

OZS повери провеждането на шампионата SportZone Open на уредниците от Преддвор, които са се потвърдили към този момент в предишното, като сполучливо хазаин на редица вътрешни и интернационалните надпревари по плажен волейбол.

„ Разговорите започнаха преди към 2 седмици и първоначално уредниците не бяха изцяло уверени, че можем да съберем всичко толкоз бързо. След всички тези самостоятелни тренировки по време на карантината и в този момент на пясъка, има огромен интерес измежду играчите, които в действителност желаят да се състезават, тъй че това е стъпка в вярната посока ", изясни Жасмин Чутурич, координатор на OZS за плажен волейбол.

През последните години има огромен интерес към плажния волейбол в Словения и поради събитията, когато доста играчи от първа лига и национални тимове се реалокираха от волейболал в зала към пясъка.

„ Вярвам, че надпреварата дава обещание плажен волейбол на високо равнище и съм сигурен, че шампионатът ще притегли доста внимание. В същото време това ще насърчи други уредници да решат да подхващат сходна стъпка, макар че няма да могат да организират шампионатите във типа, в който са привикнали. Вече съм в контакт с някои от уредниците и отзивите са позитивни. Във всеки случай въвеждащият шампионат ще бъде добър старт за сполучлив сезон в плажния волейбол “, прибавя Чутурич.

Турнирът в Преддвор ще стартира в петък, 12 юни, с квалификационни мачове. Груповата фаза на надпреварата ще се организира в събота, а елиминационната фаза ще последва в неделя.

OZS удостовери организацията на изданието през 2020 година и на националното си състезание и шампионатът ще се организира от 23 до 25 юли в Кран.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР