Комисията по петиции в Европейския парламент затвори днес петиция, свързана

...
Комисията по петиции в Европейския парламент затвори днес петиция, свързана
Коментари Харесай

ЕП затвори петицията срещу магистрала Струма

Комисията по петиции в Европейския парламент затвори през днешния ден петиция, обвързвана с въздействието на автомагистрала " Струма " върху околната среда в Кресненското дефиле, и повече няма да се занимава с нея, съобщи Българска национална телевизия.

Петицията беше импортирана от българина Димитър Василев, съгласно който построяването на пътната артерия ще се отрази отрицателно на природата и на туризма в района. Авторите упорстваха планът да бъде спрян.

Според българските евродепутати, терзанията на локалните хора са неоснователни.

Припомняме, на 14 ноември евродепутатът Ангел Джамбазки съобщи пред Нова телевизия, че поради тази петиция може да се наложи България да връща евросредства.

Беше обявено, че евродепутатът Радан Кънев е внесъл предложение в комисията по петициите към Екологичен потенциал документът да бъде гласуван. Той е направен преди две години от обединението " За да остане природа в България ", само че до момента не са предприемани дейности по него.

Пред комисията имаше две благоприятни условия - да остави петицията отворена или да я затвори. В първия случай текстът трябваше да се гласоподава, което можеше да бъде последвано от реакция на други органи и институции.

Придвижването на документа стана мотив за рецензии против Кънев, че саботира построяването на автомагистрала " Струма ". Той отговори с писмо до медиите и премиера, в което съобщи, че петициите в Европейския парламент не могат да спрат утвърден план, само че този план не бил утвърден, " тъй като има доста пропуски и недостатъци ".

По думите на Кънев, оценката за влияние върху околната среда не дава отговор на плана, разноските са повишени и пораждат подозрение за корист с финансовите средства, сигурността на водачите и пасажерите не е обезпечена.

Припомняме, на 16 ноември бе определен реализатор на 13.2 км права от Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле.Седмица преди този момент бяха отворени три предложения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР