Комисията по отбрана одобри проект за инвестиционен разход за придобиване

...
Комисията по отбрана одобри проект за инвестиционен разход за придобиване
Коментари Харесай

Комисията по отбрана одобри проекта за втората партида изтребители F-16

Комисията по защита утвърди план за капиталов разход за придобиване на още осем самолета F-16 Block 70.

12 депутати гласоподаваха " за ", двама " срещу ", а един се въздържа.

" Този втори контракт компенсира това, което не беше заложено в първия. Това е една от аргументите за по-високата цена ", изясни служебният министър на защитата Димитър Стоянов по време на дебата, по отношение на плана.

Атанас Зафиров от „ Българска социалистическа партия за България “ и Николай Дренчев от „ Възраждане “ означиха, че има опция България да изпадне в обстановка на липса на летци.

" Във Военновъздушните сили са признати 28 индивида за образование. Това е доста повече спрямо минали години ", отговори Димитър Стоянов.

Всяко едно решение, което бави модернизацията на армията, води и до загуба на мотивацията измежду военнослужещите, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. 

Преди това Георги Георгиев от „ Продължаваме промяната “ съобщи, че приема за безусловно наложително осъществяването на плана, само че изискването на Политическа партия е да бъде записано, че заплащанията не би трябвало да не престават, в случай че има още закъснение, както по време на осъществяването на първия стадий.

„ Демократична България “ ще поддържа и в зала плана, заяви Ивайло Мирчев.

Той бе безапелационен, че българското общество и политически хайлайф са в дълг към българската войска и единствено закупуването на осем самолета F-16 не са задоволителни, а би трябвало да се създадат доста по-сериозни стъпки за нейното модернизиране.

Предстои планът за капиталов разход да бъде гласуван в Народното събрание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР