Комисията по културата ще подкрепи продължаване на финансирането по всички

...
Комисията по културата ще подкрепи продължаване на финансирането по всички
Коментари Харесай

Еразъм+ ще финансира мобилността с образователна цел между Обединеното кралство и ЕС и при Брекзит без споразумение


Комисията по културата ще поддържа продължение на финансирането по всички настоящи действия по подвижност с просветителна цел по Еразъм + при положение на Брекзит без съглашение. Комисията по просвета и обучение разиска с Европейската комисия препоръчаните нови ограничения за непредвидени условия по програмата Еразъм+, ако Обединеното кралство напусне Европейски Съюз без съглашение, допълниха от Европейска комисия.

Предложената наредба постановява, че всички действия по подвижност в границите на актуалната стратегия Еразъм +, почнали преди 30 март 2019 година, ще бъдат финансирани до момента в който приключат (в рамките на най-много 12 месеца). Това включва английските студенти, стажанти, чираци и личен състав, които са включени в дейностите за подвижност в страните на Европейски Съюз, както и противоположното.

Представители на Европейската комисия показаха, че това решение няма да има отражение върху бюджета, защото общият бюджет на програмата към този момент е утвърден в границите на настоящия дълготраен бюджет.

За да може тази наредба да бъде призната и да влезе в действие преди 30 март 2019 година, комисията ще следва опростена процедура. Във вторник бяха импортирани две промени на предлагането на Европейската комисия, които акцентират, че този нов закон ще се ползва единствено при положение на Брекзит без съглашение и изясняват повода, заради която не е допустимо да се съветват националните държавни управления по отношение на тази процедура..

Следващи стъпки

Гласуването ще се организира по време на идващото съвещание на комисията на 20 февруари, а гласуването в пленарна зала ще бъде през март. Преговорите със Съвета следва да дадат опция за бързо съглашение и законодателният акт следва да бъде оповестен преди датата на отдръпването на Обединеното кралство.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР