Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент е подкрепила днес

...
Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент е подкрепила днес
Коментари Харесай

ЕП ще обсъди намаляване на евродепутатите заради напускането на Великобритания


Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент е подкрепила през днешния ден предлагането броят на евродепутатите да бъде понижен от 751 на 705 поради напускането на Англия. Това заяви групата на Европейската национална партия, представена от Българска телеграфна агенция.

Предвижда се предлагането да бъде гласувано на пленарна сесия на Екологичен потенциал през февруари. За да влезе в действие, предлагането следва да бъде подкрепено единомислещо в Европейския съвет. Ако бъде приложена, смяната ще важи от идващите избори за Екологичен потенциал следващата година.

Миналата есен в комисията по конституционни въпроси на Екологичен потенциал постъпи предложение броят на евродепутатите да бъде понижен на 700, като се отбелязваше, че съгласно контракта за Европейски Съюз броят на мандатите е до 751 и всяка страна би трябвало да има най-малко шестима и най-вече 96 евродепутати. В настоящия състав на Екологичен потенциал Англия разполага със 73 евродепутати.

Парламентарната комисия прегледа опцията 22 от местата на английските евродепутати да бъдат преразпределени сред страните от Европейски Съюз, а останалите 51 места да бъдат оставени в ресурс за страни, които може да се причислят към Общността отсега нататък, както и за евродепутати, определени с директно гласоподаване от общоевропейска листа.

Не се планува нито една страна от Европейски Съюз да изгуби от досегашния си брой места в Екологичен потенциал, само че някои страни ще получат спомагателни бройки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР