Комисията по информационна политика, информационни технологии и комуникации на Държавната

...
Комисията по информационна политика, информационни технологии и комуникации на Държавната
Коментари Харесай

В Русия подготвят забрана на ЛГБТ пропагандата

Комисията по осведомителна политика, осведомителни технологии и връзки на Държавната дума на Русия предлага да се забрани пропагандата на нетрадиционни полови връзки в медиите, интернет и киното, без значение от възрастта на публиката. Това заяви в понеделник ръководителят на комисията Александър Хинщейн, представен от ТАСС.

" Напълно поддържам позицията на (председателя на Държавната дума) Вячеслав Володин по отношение на възбраната на пропагандата на нетрадиционни полезности. Съответните начинания започнаха да се създават по-рано от Комисията по осведомителна политика на Държавната дума ", написа той в своя канал в " Телеграм ".

" Ние предлагаме: като цяло да се разшири възбраната за такава агитация, без значение от възрастта на публиката (офлайн, медии, интернет, обществени мрежи, както и стрийминг излъчване) ", добави той. Според него Комисията предлага също по този начин да се откри административна отговорност за такава агитация посредством разширение на член 6.21 от Кодекса за административните нарушавания, който сега се ползва единствено за наказване за агитация на нетрадиционни полови връзки измежду малолетни.

Освен това депутатите оферират да се откри още по-строга отговорност за насърчаването на педофилия, както и " да се забрани разпространяването освен на агитация измежду децата, само че и на всякаква друга информация, демонстрираща нетрадиционни полови връзки и извращения ", означи Хинщейн.

" През есенната сесия ще бъдем подготвени да проведем открита полемика. Тези начинания към този момент са създадени с (руския медиен регулатор) " Роскомнадзор " и Министерството на цифровото развиване ", означи политикът.

По-рано Володин написа в канала си в " Телеграм ", че счита за вярно да вкара възбрана за поощряване на нетрадиционни полезности в Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР