Комисията по икономическа политика в Народното събрание ще обсъди законопроекта

...
Комисията по икономическа политика в Народното събрание ще обсъди законопроекта
Коментари Харесай

МС и КНСБ в спор за отпадането на забранителният списък с предприятията за приватизация

Комисията по икономическа политика в Народното събрание ще разиска законопроекта на Министерския съвет, който планува да отпадне забранителният лист с предприятията за приватизация. КНСБ е срещу законопроекта, оповестява БНР.
Държавните предприятия от забранителния лист да не се приватизират, а досегашният ред за раздържавяването им да се резервира. Това получиха като увещание синдикатите от зам.-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов.

Срещата беше поискана точно от КНСБ. Според синдиката текстът в новия план на закон е недопустим, тъй като основава усещането, че се отваря вратата към приватизацията на основни държавни активи. От там напомнят и позицията си, че структуроопределящите предприятия не би трябвало да се раздържавяват.

На срещата бе стихотворец и ангажимент законопроектът да бъде импортиран в Народното събрание, само че водещата комисия да изиска мнение преди приемането му от Националния съвет за тристранно съдействие.

Вижте листата с 230 комерсиалните сдружения с повече от 50 на 100 държавно присъединяване в капитала или елементи от тях – неподлежащи на приватизация ТУК.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР