Комисията по икономическа политика и туризъм одобри законопроекта на Валери

...
Комисията по икономическа политика и туризъм одобри законопроекта на Валери
Коментари Харесай

Комисията по икономическа политика и туризъм одобри законопроекта на Валери Симеонов за борбата с шума


Комисията по икономическа политика и туризъм утвърди законопроекта на Валери Симеонов за битката с шума. Според закона, препоръчан от вицепремиера, глобите за заведенията, извършители на възбраните за шума, би трябвало да се усилят двойно.

Може да се стигне и до затваряне на заведение. От 23 ч. до 8 ч. сутринта, както и от 14 ч. до 16 ч. не може да има „ шумозамърсяване”. Контролът ще е от Министерство на вътрешните работи.

Тъй като идва Световното състезание по футбол, шумните компании няма да бъдат глобени, успокоява Валери Симеонов, те не попадат в обсега на закона.

Министерството на туризма обаче готви различна разпоредба.

„ То не е различно, то е саботиращо предложение, саботиращо не Валери Симеонов, а Министерски съвет и премиера Бойко Борисов”, съобщи Симеонов.

От отрасловото ведомство желаят националните курорти да бъдат с различен статут.

„ Считаме, че тематиката национални курорти би трябвало да бъде прегледана по-обстойно, по този начин и по-детайлно”, сподели Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма.

Членовете на комисията обявиха, че са комплицирани от двете законови начинания.

„ Ние изпадаме в една извънредно неуместна обстановка да вършим еднакъв спор за едни и същи проблеми в два разнообразни законопроекта”, изясни депутатът от „ Българска социалистическа партия за България” Жельо Бойчев.

Вицепремиерът не можа да каже дали неговият закон ще работи единствено едно лято и загатна, че може и да подаде оставка, в случай че саботажът продължава.

„ Ако, в случай че, нищо не мога да ви отговоря, не съм баба Ванга, може и да не съм на тоя пост”, сподели той./btv
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР