Комисията по хазарта е таксувала по различен начин държавния Български

...
Комисията по хазарта е таксувала по различен начин държавния Български
Коментари Харесай

АДФИ: Комисията по хазарта е таксувала по различен начин държавния тотализатор и частните оператори

Комисията по хазарта е таксувала по друг метод държавния Български състезателен тотализатори и частните оператори. Това е станало ясно по време на инспекция от страна на Агенцията за държавна финансова ревизия, разкри нейният шеф Георги Начев пред публицисти.



Проверката на Комисията по
хазарта и таксите, които тя събира, е била разпоредена от финансовия министър Владислав Горанов декември предходната година, а по-късно е издадено разпореждане на профилираната прокуратура за такава инспекция, само че с по-голям времеви обсег.
Симеонов: Комисията по
хазарта е съществено пробита в интерес на един състезател Защо да влизаме в борба сред хора, които печелят десетки милиони, разясниха от Българска социалистическа партия
Тепърва ще се обяснява законосъобразността на дейностите на Комисията по
хазарта, само че обстоятелствата приказват, че по друг метод са събирани таксите от Българския състезателен тотализатор и останалите хазартни оператори за еднакъв тип игри, без да се знае на какво се дължи това, отбелязва Начев.

Само Българският състезателен тотализатор е плащал 15% върху всички
залози, до момента в който останалите са плащали по 20%, само че от комисионите.
Акция на прокуратурата и полицията в Комисията по
хазарт Все още не е ясна повода за инспекцията
Резултатите от инспекцията ще бъдат оповестени скоро на уеб страницата на АДФИ, само че по моментните калкулации са събрани 210 милиона лв. по-малко поради особеното таксуване.

Начев не се ангажира с определението „ Щета за бюджета “, тъй като към момента не е ясно на какво се дължи тази разлика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР