Комисията по хазарта е с нов състав от днес, след

...
Комисията по хазарта е с нов състав от днес, след
Коментари Харесай

Данъчен инпектор поема временно Комисията хазарта

Комисията по хазарта е с нов състав от през днешния ден, откакто министърът на финансите Владислав Горанов е приел молбата за овакантяване на Александър Георгиев. Припомняме, беше притеглен като обвинен по делото против Васил Божков, само че като спомагащ на следствието бе освободен от ареста против гаранция от 40 000 лева

Временно за ръководител на Комисията по
хазарта е назначен Георги Йорданов за ръководител на Държавната комисия по хазарта. Той ще бъде ръководител до намиране на титуляр за поста.

За членове на Комисията министърът на финансите назначи и нови, избрани от ръководителите на тези институции, лица. Това са Стоян Стоянов - основен секретар на Министерството на правораздаването, Паун Илчев - и.д. ръководител на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев - шеф на отдел " Разследване на особени случаи ", дирекция " Контрол " в Централно ръководство на Национална агенция за приходите и Емил Захариев - шеф на профилирана дирекция в ДАНС.

Новият състав на комисията е признат при координиране с министъра на правораздаването, министъра на стопанската система, изпълнителния шеф на Националната организация за приходите и ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност ".

От Министерство на финансите показват, че ръководителят Георги Йорданов досега е заемал длъжността шеф на кабинета на министъра на финансите , в която встъпи през ноември 2014 година. Преди това е бил началник на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В интервала от декември 2010 година до април 2014 година е държавен контрольор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 година до октомври 2010 година поредно е заемал длъжностите шеф на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и основен секретар на Националната работа за растителна отбрана.

Професионалната му кариера стартира в МФ през 1995 година, като контрольор в данъчната администрация и основен данъчен контрольор в Службата за попречване и откриване на данъчни нарушавания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР