Комисията по хазарт е с изцяло нов състав. Оснев председателят

...
Комисията по хазарт е с изцяло нов състав. Оснев председателят
Коментари Харесай

Комисията по хазарта с чисто нов състав

Комисията по хазарт е с напълно нов състав. Оснев ръководителят й Александър Георгиев са заменени и досегашните й трима членове - Васил Панов, Евгени Стоянов и Явор Колев. Новите хазартни надзорници са надлежно Георги Йорданов, Стоян Стоянов, Паун Илчев, Красимир Бояджиев и Емил Захариев.
Министърът на финансите Владислав Горанов освободи по негова молба ръководителя на Държавната комисия по
хазарта Александър Георгиев и в осъществяване на своите пълномощия, според член 18, алинея 1 от Закона за хазарта, назначи, считано от през днешния ден, 03.02.2020 година, краткотрайно Георги Йорданов за ръководител на Държавната комисия по хазарта, до намиране на титуляр за поста.

Това се споделя в официарната информация на ведомството.

В разследване на диалози с министъра на правораздаването, министъра на стопанската система, изпълнителния шеф на Националната организация за приходите и ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “, се започнаха дейности за смяна в състава на ДКХ. За членове на Комисията министърът на финансите назначи новите, избрани от ръководителите на тези институции, лица. Това са Стоян Стоянов – основен секретар на Министерството на правораздаването, Паун Илчев – и.д. ръководител на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – шеф на отдел „ Разследване на особени случаи “, дирекция „ Контрол “ в Централно ръководство на Национална агенция за приходите и Емил Захариев – шеф на профилирана дирекция в ДАНС.

В биографичната информация з ановия шеф се споделя, че Георги Йорданов има богат административен опит, добит на експертни и управителни длъжности. До момента заемаше длъжността шеф на кабинета на министъра на финансите, в която встъпи през ноември 2014 година. Преди това е бил началник на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В интервала от декември 2010 година до април 2014 година е държавен контрольор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 година до октомври 2010 година поредно е заемал длъжностите шеф на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и основен секретар на Националната работа за растителна отбрана.

Професионалната му кариера стартира в МФ през 1995 година, като контрольор в данъчната администрация и основен данъчен контрольор в Службата за попречване и откриване на данъчни нарушавания.

Припомняме ви, че по рано през днешния ден инспекция на Фрог откри, че активността на Комисияте е блокирана напълно откакто Александър Георгиев, бе притеглен като обвинен по делото против Васил Божков, а по-късно освободен против парична гаранция в размер на 40 000 лева Самият Божков бе задържан преди дни в ОАЕ. Заедно с него бяха арестувани Георги Попов и Александър Тумпаров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР