Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския

...
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския
Коментари Харесай

Комисия на ЕП призова България и Румъния да бъдат приети в Шенген възможно най-скоро

Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент прикани довечера за допустимо най-бързото приемане в Шенген на България и Румъния, заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Евродепутатите от комисията приканват за цялостно приемане на двете страни - със сухопътните, морските и въздушните граници. Те допълват, че реализираните в този момент гранични инспекции при пътешестване от и до Шенгенското пространство имат негативно икономическо влияние.

Призивът е насочен към Съвета на Европейски Съюз, като се отбелязва, че последователното отпадане на инспекциите - първо на морските и въздушните, а по-късно и на сухопътните граници - би довело до негативни последствия. Допълва се, че от досегашното състояние губят освен двете страни, само че и Европейски Съюз. Парламентарната комисия прибавя, че разширението на Шенген не следва да бъде обвързвано с дефекти в областите на убежището и миграцията.

Предвижда се през декември Екологичен потенциал да гласоподава отчет, в който се съдържа отправеният довечера апел. От 2011 година насам евродепутатите неколкократно одобряваха необвързващи решения в поддръжка на приемането на България и Румъния в зоната без гранични инспекции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР