Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) на

...
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) на
Коментари Харесай

По инициатива на Емил Радев в ЕП ще се проведе изслушване относно евростратегия за борбата с корупцията и организираната престъпност

Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) на Европейския парламент утвърди предлагането на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и зам.-председател на парламентарната комисия Емил Радев за осъществяване на чуване на тематика „ Към обща тактика на Европейски Съюз за битката с корупцията и проведената престъпност – подсилване на инструментите и усилване на съдействие сред съответните участници”. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Изслушването, което ще се организира през ноември, цели да се разиска нуждата от създаване на цялостна тактика и метод за битка с корупцията и проведената престъпност на общоевропейско равнище.

Подобряването на трансграничното съдействие, превъзмогването на пропуските в битката против проведената престъпност и корупцията, използването на по-добър контрол и създаването на цялостна политика за попречване на бъдещи пропуски ще бъдат единствено част от тематиките, за които ще се търси европейско решение по време на чуването.

Сред поканените специалисти, които ще обменят опит и познания с евродепутатите, ще бъдат новият представител на Европейската комисия, виновен за този сектор, както и експерти от Генерална дирекция

„ Миграция и вътрешни работи” на Европейска комисия. Представители на Европол, Евроджъст, на неправителствения бранш също ще имат думата при търсенето на европейско решение за битката с корупцията и проведената престъпност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР