Комисията по финансови въпроси в британския парламент поиска министерството на

...
Комисията по финансови въпроси в британския парламент поиска министерството на
Коментари Харесай

Битката за Брекзит пак се пренася в британския парламент

Комисията по финансови въпроси в английския парламент изиска министерството на финансите да показа нови стопански прогнози за цената на Брекзит според новата договорка, контрактувана от министър-председателя Борис Джонсън, преди депутатите да гласоподават по нея на следващия ден, съобщи Ройтерс.

" Неприемливо е, че комисията не е получила тази информация от финансовото министерство. Това наподобява е опит да се избегне обширно изследване ", съобщи и. д. ръководител на комисията Катрин Маккинъл в писмо до финансовия министър Саджид Джавид. Вчера Джавид сподели, че няма желание да актуализира прогнозите на финансовото министерство за цената на Брекзит, показани за последно през ноември 2018 година

Искането е част от възобновената с цялостна мощ борба в английския парламент към Брекзит, изходът от която остава все по този начин неразбираем. Има огромна възможност подписаната през вчерашния ден сутринта в Брюксел договорка да бъде отхвърлена от английските депутати, което оставя отворени всевъзможни разновидности. Ако това стане, признат от депутатите закон задължава Джонсън да изиска отсрочване на Брекзит.

Въпреки че Европейски Съюз направи жест, подновявайки договарянията по съглашение, което обявяваше за дефинитивно от 25 ноември предходната година, на процедура точно Лондон направи основната стъпка, като одобри основаването на митнически надзор сред Англия и Северна Ирландия. Сегашният текст планува, че единствено английската провинция Северна Ирландия ще остане част от митническия съюз и вътрешния пазар на Европейски Съюз след преходния интервал - решение, което беше отхвърлено от Лондон през цялото време на договарянията. Новото е, че с цел да не бъде изолиран изцяло Белфаст, Северна Ирландия ще бъде и част от английския митнически съюз във връзка с продуктите, предопределени за локална консумация.

Снощи Борис Джонсън изрази убеденост, че в събота Камарата на общините ще утвърди съглашението. " Дълбоко съм уверен, че когато моите сътрудници в Народното събрание проучат това съглашение, те ще пожелаят да гласоподават за него в събота и през идващите дни ", сподели той в Брюксел. " Има доста добра опция за депутатите в Камарата на общините да изразят демократичната воля на народа, както сме желали доста пъти да го създадем, и да осъществят Брекзит ", съобщи той и добави: " Не мисля, че има някаква опция за отсрочване. Трябва да се оправим и да приключим до 31 октомври ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР