Комисията по финансов надзор (КФН) разработва проект на Наредба за

...
Комисията по финансов надзор (КФН) разработва проект на Наредба за
Коментари Харесай

Комисията за финансов надзор работи по методика за определяне на обезщетенията при вреди

Комисията по финансов контрол (КФН) създава план на Наредба за одобряване н а Методика за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди в резултат на телесно увреждане.

В края на предходната година бяха признати промени в Кодекса за застраховането (КЗ), касаещи лимитите за погашение на компенсации за неимуществени вреди при настъпване на гибел на пътя , с което бе уголемен кръгът на лицата, които могат да търсят компенсации – от близки до далечни родственици.
Комисията за финансов контрол получи от Гаранционния фонд формалния план на Методиката за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди в резултат на телесно увреждане на потърпевшо лице и за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди на повредено лице вследствие гибелта на потърпевшо лице.

Председателят на КФН Бойко Атанасов се ангажира, че „ Именно в обстановка на скъсени периоди за работата на специалистите ни и заради изключителната значимост на тематиката, ние ще вложим всичките си старания преди всичко, с цел да спазим уговорката пред обществото. На второ място, ние сме виновни пред българските жители да представим съответна държавна позиция, когато става въпрос за загуба на човешки живот при случай на пътя. На трето място, точно регулаторът е виновен да следи за финансовата непоклатимост в бранша на застраховането. Задачата ни е сложна, тъй като Наредбата, с която се утвърждава Методика за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди в резултат на телесно увреждане на потърпевшо лице и за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди на повредено лице вследствие гибелта на потърпевшо лице, би трябвало да обезпечи както даването на финансова поддръжка на околните на починалите, по този начин и финансова непоклатимост на бранша “.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР