Комисията по етика на ФИФА наложи доживотни наказания на трима

...
Комисията по етика на ФИФА наложи доживотни наказания на трима
Коментари Харесай

ФИФА наказа доживот трима бивши футболни ръководители

Комисията по нравственос на ФИФА наложи доживотни санкции на трима някогашни футболни ръководители от Гуам, Никарагуа и Венецуела като част от битката за справяне с корупцията в спорта, оповестиха от Световната футболна централа.

ФИФА лишава от права да се занимават с футболна активност до живот някогашният президент на футболната федерация на Гуам и някогашен член на одитната комисия на ФИФА Ричард Лай, някогашният президент на федерацията на Никарагуа и някогашен шеф по развиването на ФИФА Хулио Роча и някогашният президент на футболната федерация на Венецуела и някогашен вицепрезидент на южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Рафаел Ескевел.

Етичната комисия е признала тримата функционери за отговорни за подкупи и корупция, според Етичния кодекс на ФИФА. На Лай, Роча и Ескевел е неразрешено до края на живота да вземат участие в действия, свързани с футбола, както на национално, по този начин и на интернационално ниво. Също по този начин на някогашните чиновници са наложени санкции за суми, равни на размера на подкупите, които са взели като длъжностните лица.

Тримата мъже са се признали за отговорни в Съединени американски щати по разнообразни федерални обвинявания като машинация, рекет и пране на пари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР