Комисията по енергийно и водно регулиране(КЕВР) ще се произнася последна

...
Комисията по енергийно и водно регулиране(КЕВР) ще се произнася последна
Коментари Харесай

Добрев: КЕВР ще е последна инстанция по енергийни сделки

Комисията по енергийно и водно регулиране(КЕВР) ще се произнася последна по енергийни покупко-продажби едвам откакто всички регулаторни органи се произнесат. Внася се изясненост по кое време би трябвало да се произнесе КЕВР, а не се трансформира същността на текста. Това съобщи шефът на енергийната комисия Делян Добрев след дефинитивно признати промени в Закона за енергетиката.

Добрев подчертава, че всяко негативно мнение от регулаторен орган ще важи и ще се взима под внимание, без значение от реда, в който се е произнесъл той.

В края на април Народното събрание одобри промени в Закона за енергетиката, като позволи при продажба на над 20% от дялове и акции на лицензирани енергийни компании ще се желае позволение от КЕВР. Предложението беше импортирано от “Обединени патриоти ” текст, като бе предизвикано от договорката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България на “Инерком ”.

На въпрос дали признатите текстове ще важат и за договорката с ЧЕЗ, Добрев съобщи " Не желая да разясня проблема. Още в самото началото споделих, че част от юристите настояват, че той важи тъй като договорката не е завършила, а другите настояват, че договорката въпреки всичко е подписана и само заплащането не е осъществено. Въпросът е към юристите на регулаторът. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР