Комисията по енергетика към парламента ще обсъжда доклада на министъра

...
Комисията по енергетика към парламента ще обсъжда доклада на министъра
Коментари Харесай

Комисията по енергетика ще обсъжда доклада на министъра на енергетиката за АЕЦ Белене


Комисията по енергетика към Народното събрание ще разисква отчета на министъра на енергетиката за АЕЦ „ Белене “. Това излиза наяве от оповестеният дневен ред на страницата на Народното събрание. Както е известно отчетът съдържа няколко разновидността, от които най-лошият е страната ни да не прави нищо.

Междувременно съветският президент Владимир Путин в границите на взаимната конференция с премиера Борисов сподели, че Русия е подготвена да се върне към плана за АЕЦ „ Белене “ при пазарни условия, в случай че България желае.

„ Обстойно обсъдихме взаимоотношението в атомната енергетика. „ Росатом “ ще продължи доставката на нуклеарно гориво за българската АЕЦ „ Козлодуй “, ще оказва помощ при модернизацията на централата, при продължаването на периода на употреба на 6-ти енергиен блок. Освен това съветската страна е подготвена да се върне към концепцията за реализация на плана за строителството на АЕЦ „ Белене “. Разбира се, в случай че българското управление, в случай че България вземе съответното решение и от единствено себе си се схваща – на пазарни начала “, съобщи Путин.

През месец май ръководителят на „ Росатом “, представен от съветски организации сподели, че съветската атомна корпорация възнамерява да взе участие в търг за строителството на АЕЦ „ Белене “, при положение, че подобен бъде разгласен.

„ Всички чакаме решението на Народното събрание на България. През 2012 година точно той излезе с решение за въвеждане на мораториум за строителството на централата. Съответно точно той, Народното събрание би трябвало да анулира този мораториум “.

Припомняме, че не става въпрос за мораториум, а за декларация на Народното събрание в поддръжка на държавно решение.

Сред другите тематики, които ще бъдат разисквани от парламентарната енергийна комисия е Законопроектът за административно контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Темата е не по-малко противоречива.
На разискване ще бъде подложен и Докладът за активността на Комисията за енергийно и водно контролиране за 2017 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР