Комисията по бюджет в конгреса на Съединените щати гласува в

...
Комисията по бюджет в конгреса на Съединените щати гласува в
Коментари Харесай

Конгресът с нов опит да спре Стената на Тръмп

Комисията по бюджет в конгреса на Съединените щати гласоподава в поддръжка на законопроекта за разноските за защита. Документът ще ограничи средствата, отпуснати за построяването на стената на мексиканската граница, както и ще приключи финансирането на американското присъединяване в войната в Йемен.

Законопроектът отпуска 690,2 милиарда $ на Министерството на защитата за фискалната 2020 година, което е с 8 милиарда $ по-малко от желаното от Белия дом.

" Този законопроект ще забрани и потреблението на средства за разточителната стена на президента Тръмп, като резервира ресурсите на Министерството на защитата, с цел да отбрани Съединените щати от действителните закани, а не тези, които си показва нашият президент. Това отразява уговорката за нашата национална сигурност, за която можем всички да се гордеете ", съобщи ръководителят на бюджетната комисия Нита Лоуей.

През последните месеци президентът Доналд Тръмп употребява пренасочване финанси от бюджета на Пентагона, с цел да набере нужните средства за построяването на стената по мексиканската граница.

Конгресът, доминиран от демократите, води рестриктивна политика по отношение на Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР