Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене промените

...
Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене промените
Коментари Харесай

Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене поскъпването на цигарите

Комисията по бюджет и финанси одобри на второ четене измененията в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК). В текста е записано, че от 1 март 2023 година стартира поетапно повишаване на тютюневите произведения.

Впоследствие ще бъдат конкретизирани периодите като техническа корекция. Освен това ще бъде конкретизирано понятието за електронна цигара за еднократна приложимост. Тези промени би трябвало да се гласоподават в пленарна зала.

Българска телеграфна агенция напомня, че Народното събрание одобри на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), с които се предлага акцизен календар за четири години за цигарите и останалите тютюневи произведения.

В претекстовете към законопроекта се показва, че е постъпило искане от сектора за въвеждане на акцизен календар за интервал от четири години напред, считано от 1 март 2023 година, за да се реализира уравновесено нарастване на минималното акцизно облагане на цигарите и останалите свързани категории тютюневи произведения, в това число електронните цигари, съдържащи никотин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР