Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене промени

...
Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене промени
Коментари Харесай

Комисията по бюджет и финанси одобри на второ четене актуализация на бюджета

Комисията по бюджет и финанси одобри на второ четене промени в закона за държавния бюджет, предава Българска телеграфна агенция.

Предложенията на Корнелия Нинова и група народни представители бяха отхвърлени. Комисията утвърди предложенията на ръководещите, с известна редакция, с която отпада опцията да се търсят пари от Международния валутен фонд.

В средносрочната стратегия за издаване на дълг от интернационалните пазари се подвига лимитът от 8 милиарда евро на 10 милиарда евро, написа в утвърденото предложение за промени в закона за държавния бюджет.

Министърът на финансите сподели пред комисията по бюджет и финанси, че отдръпва член 68, алинея " а " от предлагането за промени в Закона за държавния бюджет.

По думите на Владислав Горанов е рано за сходни помени, с които се търси в допълнение финансиране на ограниченията от рецесията с епидемията от ковид.

Финансовите пазари в този момент са волатилни и по тази причина желаех опция да се търсят не 2,2 милиарда лв. заем, а 10 милиарда лв.. Помощ към този момент е потърсена от Европейската капиталова банка и от Банката за развиване на Съвета на Европа и е зает запас, обвързван с финансиране на европейските фондове, сподели финансовият министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР