Комисията по бюджет и финанси одобри единодушно Приложение 3 на

...
Комисията по бюджет и финанси одобри единодушно Приложение 3 на
Коментари Харесай

Ресорната комисия окончателно прие Бюджет 2024

Комисията по бюджет и финанси утвърди единомислещо Приложение 3 на Проектозакона за държавния бюджет за 2024 година. Това бяха последните текстове, които трябваше да бъдат признати от комисията и той да влезе за разискване от депутатите в пленарна зала.

В приложението са капиталовите планове на общините, които страната да финансира. Министерството на финансите е събрало всички оферти на общини, които са постъпили във ведомството през вчерашния ден до обяд и към този момент са импортирани в Народното събрание, сподели заместник-министърът на финансите Георги Клисурски.

Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Румен Гечев поздрави Министерството на финансите за положителната организация за събиране на плановете. Списъкът е отворен, през март ще бъде поправен и допълнен. През януари нищо не се работи, тъй че няма драма, в случай че някой план не е включен в листата в този момент, сподели ръководителят на комисията Йордан Цонев.

На съвещанието беше утвърдена и методиката, с която МФ ще начислява и събира таксите от операторите на хазартни игри. В неделя комисията одобри нарастване на таксите, като за някои то е до 4 пъти. С методиката се дефинира какъв брой ще заплащат операторите, които имат настоящ лиценз. Новата такса ще се събира единствено за времето от 1 януари 2024 година, а няма да важи за остарели интервали, изясни Людмила Петкова, заместник-министър на финансите. Всички нови лицензи ще бъдат с новата, по-висока такса, даже документите за тях да са дадени за разглеждане от Национална агенция за приходите преди началото на 2024 година, добави тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР