Комисията по бюджет и финанси гледа на второ четене промените

...
Комисията по бюджет и финанси гледа на второ четене промените
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Второ четене на промените в Закона за хазарта в Комисията по бюджет и финанси

Комисията по бюджет и финанси гледа на второ четене измененията в Закона за хазарта, препоръчани от Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 от "Обединени патриоти ".

Миналата седмица Народно събрание гласоподава на първо четене промените.

Депутатите одобриха измененията в Закона за
хазарта и не разрешиха частните лотарийни игри

В момента в Закона за
хазарта е неразрешена директната реклама, която "директно приканва потребителите да вземат участие в хазартни игри, в това число като основава усещане, че с присъединяване в играта потребителите ще могат да разрешат персонални или финансови проблеми или ще реализиран финансово благоденствие, или приканва жителите да вземат участие в играта с обещания за огромни облаги ".

С промените в Закона за
хазарта се не разрешава организирането на хазартни игри, разпространяването на билети, фишове, талони или други знаци, както и заплащането на облаги на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.

Текстовете плануват лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от Държавното дружество "Български състезателен тотализатор ". Законът планува в период до 30 дни от влизане в действие, уредниците, чийто лиценз ще бъде преустановен, да учредят в интерес на Държавната комисия по
хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени до този миг.

Предвижда се възбрана на продажбите на талони и билети с
хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от учебните заведения. Това предписание в този момент се отнася единствено за казината.

Приеха измененията в Закона за
хазарта

Припомняме ви, че вносителят на измененията в Закона за
хазарта Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 съобщи пред публицисти, че концепцията е да се прекрати „ тази модерна пандемия, тази проказа, която поврежда здравето, имуществото и живота на закостенелите играчи ".



Очаквайте детайлности!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР