Комисията по архитектура и устройство на територията към Общински съвет

...
Комисията по архитектура и устройство на територията към Общински съвет
Коментари Харесай

Четете в „Петел“: Мистерия около имот край Варненското езеро, подозират, че там ще се унищожават боеприпаси

Комисията по архитектура и устройство на територията към Общински съвет – Варна отхвърли да даде единодушие за правенето на обстоен организационен проект за парцел на брега на Варненското езеро. Причината е, че има съмнения, че на него ще се построи хранилище за утилизиране на муниции.

За тази опция предизвести ръководителят на комисията Димитър Карбов (НФСБ). Искането за правенето на проекта е постъпило до община Варна от държавната компания ТЕРЕМ – КРЗ Флотски боеприпас. Гл. проектант на града Виктор Бузев изясни пред комисията, че въпросния парцел, който е до с. Константиново, е със особено предопределение. Като други обекти на защитата, за него няма заложени параметри в Общия организационен проект на общината. Арх. Бузев сподели също, че обяснението за потребността от правенето на Специализиран обстоен организационен проект (СПУП) е, че на мястото ще се прави хранилище за безвредни боклуци.



Съветниците обаче отхвърлиха да вземат решение, преди да получат подробна информация от представители на ТЕРЕМ и от военни специалисти какво тъкмо ще се прави на въпросния терен. Димитър Карбов предизвести, че би трябвало да се вземе поради, че в последно време в България има редица произшествия, свързани със муниции, по тази причина е належащо да се регистрира интереса на жителите освен на села Константиново, Страшимирово, Езерово, само че и на град Варна, преди да е зародило публично напрежение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР