Комисията на Европейския парламент по транспорт отхвърли днес всички стотина

...
Комисията на Европейския парламент по транспорт отхвърли днес всички стотина
Коментари Харесай

Транспортната комисия отхвърли българските поправки в пакета Мобилност

Комисията на Европейския парламент по превоз отхвърли през днешния ден всички стотина оферти за промени на законопроекта за промени в разпоредбите за интернационалните пътни транспорти. Това заяви след гласуването ръководителят на парламентарната комисия Карима Дели.

Сред тях бе и предлагането на българските евродепутати да отпадне връщането на камионите и водачите в страната

Започна гласуването на законодателните текстове по този начин, както са препоръчани. Резултатът от гласуването се чака по-късно довечера.

Предвижда се при започване на юли законопроектът да бъде гласуван от всички евродепутати. Не се чака отхвърлените през днешния ден ремонти да бъдат подкрепени в пленарна зала. Европейската комисия през днешния ден заяви, че към този момент е в ход самостоятелна външна оценка за въздействието на идните промени, които плануват водачите и транспортните средства да се връщат по-често в страната, където превозвачът е данъчно длъжен. Въвеждат се и по-строги правила за работа и отмора на водачите.

Българската страна, една от най-засегнатите от въвеждането на измененията, заяви по-рано, че има намерение да оспорва новото законодателство пред Съда на Европейски Съюз.

Българските евродепутати не скриха разочарованието си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР