Комисията каза също така, че остава голямо предизвикателство“ за Министерството

...
Комисията каза също така, че остава голямо предизвикателство“ за Министерството
Коментари Харесай

Планът на Министерството на вътрешните работи за намаляване на изоставането в областта на убежището излага уязвимите хора на „риск“, предупреждават депутати

Комисията сподели също по този начин, че остава „ огромно предизвикателство “ за Министерството на вътрешните работи да почисти изоставането в системата за леговище и че напъните му това рискува да сътвори нови натрупвания в съдилищата.

Риши Сунак даде обещание да почисти натрупването на по-стари „ наследени “ каузи за леговище - свързани с молби, подадени преди юни 2022 година - до края на тази година. < /p>

Към края на юни тази година имаше 67 870 наследствени случая на леговище, чакащи решение.

По-рано тази седмица министърът на имиграцията Робърт Джерик също удостовери, че търсещите леговище ще бъдат преместени от 50 хотели до края на януари.

Най-нова политика: На депутата беше казано да стои надалеч от Народното събрание, откакто беше задържан по съмнение за обезчестяване

След провалянето на междинните избори повече депутати от торите ще се надяват на прогрес във връзка с хотелите за леговище

Докладът на PAC споделя, че личният разбор на Министерството на вътрешните работи допуска, че даже наследеното закъснение да бъде изчистено до края на годината, защото планувано, въпреки всичко ще има още едно закъснение от към 84 000 нови молби за леговище или такива, подадени след юни 2022 година

Комисията подлага на критика метода на отдела да усили броя на решенията за леговище, които взема - и по този начин да понижи изоставането – заявявайки, че разчита на „ въвеждане на неприятно проектирани въпросници и допускане, че молбите са оттеглени “.

„ Министерството на вътрешните работи не схваща цялостните последствия от своята стратегия върху по-широката система за леговище “, споделиха депутатите.

„ Неговият повърхностен и нереалистичен бизнес случай подценява въздействието на бързото изчистване на насъбраните каузи за леговище върху имиграционните правоприлагащи органи и съдилищата и рискува просто да трансферира насъбраните каузи към други места в системата.

Натрупаните каузи за леговище в Обединеното кралство са шлагери рекордно високо

„ Фокусът върху рационализирането на вземането на решения може също по нехайство да докара до повече неправилни решения или отдръпване на същински молби за леговище. “

Той акцентира решението някои търсещи леговище да споделят хотел стаи като особена причина за безпокойствие, като се споделя: „ Този ​​план – каране на евентуално уязвими хора да споделят стаи с някой, който може би в никакъв случай не са срещали – не е премислен и няма съответни гаранции.

„ Вътрешното министерство се мъчеше да изясни на PAC по какъв начин хората ще бъдат оценени за валидност за шерване на стая или по какъв начин ще бъдат взети под внимание минали контузии или опасности.

„ Прилагането на този проект в сегашната му форма може да има съществени последици. “ < /p>

Докладът – който беше приключен преди изказването на господин Дженрик – също упрекна отдела в липса на „ благонадежден проект “ за преустановяване на потреблението на хотели за настаняване на търсещи леговище, като сподели, че задачата е намирането на 500 нови кревати всяка седмица не бяха изпълнени, като имаше единствено 48 нови кревати на седмица приблизително през годината до април.

50 хотела за леговище би трябвало да бъдат затворени до януари

Председателят на PAC госпожа Мег Хилиър сподели, че „ компромисите, направени от Министерството на вътрешните работи да извърши своите задължения са тревожни и някои от тях биха могли да имат тежки последствия ".

" Разрешаването на изоставането с темпове, несъмнено, е желателно, само че не и в случай че методът на държавното управление е да направи това посредством просто прекачване на натиска върху други елементи на системата, като рискуват повече неправилни решения или същински молби за леговище да бъдат оттеглени, или най-сериозно, като изложат на риск сигурността на уязвимите хора. " несполучливите опити за поправяне на развалената му система за леговище към този момент са на ярко: те нямат „ благонадежден проект за преустановяване на потреблението на хотели “ “. евакуация

„ Този ​​доклад не демонстрира доверие в това, че министрите извършват личните си цели за изчистване на рекордното закъснение в даването на леговище, защото те нямат сериозен проект за осъществяване “, добави господин Кинок.

Щракнете, с цел да се абонирате за Politics at Jack and Sam's, където и да получавате вашите подкасти

Говорител на Министерството на вътрешните работи сподели: „ Правителството работи за преустановяване на неприемливото потребление на хотели, като реалокира търсещите леговище в различно, по-евтино настаняване и изчистване на наследеното закъснение.

„ Предприехме незабавни дейности за ускорение на обработката на молбите за леговище, като в същото време запазихме целостта на системата. Това включва опростяване на насоките, усъвършенстване на процесите и въвеждане на по-кратки, целенасочени изявленията.

„ Между края на ноември 2022 година и края на август 2023 година насъбраните нерешени каузи за леговище от наследствени каузи са намалели с над 35 000 случая и ние сме уверени, че с нараснал потенциал и усъвършенствана успеваемост това ще помогне за постигането на по-нататъшна забележителна продукция през идващите месеци. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР