Комисията Антикорупция търси бившия финансов министър Симеон Дянков, за да

...
Комисията Антикорупция търси бившия финансов министър Симеон Дянков, за да
Коментари Харесай

Комисията за антикорупция издирва Симеон Дянков

Комисията " Антикорупция " търси някогашния финансов министър Симеон Дянков, с цел да каже какъв брой пари е изкарал, до момента в който е работил в чужбина, оповестиха от институцията. Проверката на имуществото му е завършила, само че била непълна, тъй като комисията не разполагала с информация за приходите му от времето, когато е работил зад граница. Известно е, че преди да стане финансов министър в първото държавно управление на Борисов, Дянков работеше в Световната банка в Съединени американски щати. А в този момент, съгласно шефа на " Антикорупция " Пламен Георгиев, бил в Лондон.

Проверката на Дянков стартира, откакто той стана обвинен по делото за продажбата на 33% държавен дял в ЕВН. По същото дело е запорирано имущество за 2,4 млн. лева на различен някогашен министър от първото държавно управление на Борисов - Трайчо Трайков, както стана ясно през днешния ден.

Другите два казуса към Дянков били, че в " Антикорупция " нямали никаква информация за приходите на брачната половинка му, а при такива инспекции се изисква информация и за тях. Освен това нито в нашите, нито в американските регистри можел да бъде открит документа за цивилен брак сред Дянков и жена му.

Досега всички опити някогашният финансов министър да бъде открит на някои от известните адреси удряли на камък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР