Комисията “Антикорупция” отговори на запитване от “Труд” и други медииЕлена

...
Комисията “Антикорупция” отговори на запитване от “Труд” и други медииЕлена
Коментари Харесай

Назначена от Рашков била уволнена от КПКОНПИ

Комисията “Антикорупция” отговори на питане от “Труд” и други медии
Елена Фичерова се самоповишила за ден, с цел да си усили заплатата

Установено било погрешно погашение на хонорари

Елена Фичерова, която бе назначена за шеф на кабинета на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, била уволнена дисциплинарно от КПКОНПИ през март м. година Наказанието ѝ било наложено след открит спор на ползи и поради погрешно погашение на хонорари. Това оповестиха от комисията “Антикорупция” във връзка отправени запитвания от “Труд” и други медии. Името на Фичерова нашумя, откакто се разбра, че е измежду учредителите на партията на Васил Божков “Българско лято”.

От КПКОНПИ оповестиха, че Фичерова била назначена в комисията през март 2017 година на служба “главен юрисконсулт” в дирекция “Административноправно и осведомително обслужване”. След няколко месеца тя е назначена за началник на “Човешки ресурси”. През май 2018 година е разпоредено осъществяването на асортимент на чиновници за заемане на длъжността шеф на дирекция “Координация, координиране и взаимодействие” (КСВ). Фичерова е подала три кандидатури, едната от които била нейната. Била е назначена за началник на дирекцията и била увеличена заплатата ѝ. На идващия ден Фичерова подала заявление да бъде възобновена като началник-отдел “Човешки ресурси”. Молбата ѝ била задоволена, а заплатата ѝ останала по-високата. “На процедура, еднодневното “пребиваване” на Елена Фичерова на директорската служба е било осъществено единствено за основаване на съображение за увеличение на трудовото ѝ възнаграждение”, споделиха от КПКОНПИ.

През февруари м. година стартирала инспекция, която по-късно открила, че Фичерова е била в спор на ползи при назначението ѝ на по-висока служба, защото сама е подала документите си. Заради това ѝ е била наложена санкция. От комисията допълниха, че няколко месеца Фичерова отклонявала писмените и устните предложения да се яви на чуване по инспекцията.

Елена Фичерова била уволнена дисциплинарно със заповед на ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров на 26 март 2020 година Основанията били открити нарушавания за погрешно погашение на хонорари по осъществяване на план, в това число и на самата нея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР