Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ трябва да се самосезира за Пеевски в Досиетата Пандора, казва депутат от 43-тия парламент

Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, би трябвало да се сезира по тематиката с Досиетата " Пандора ". Това сподели юристът и народен представител от 43-тия парламент Петър Славов пред.

Припомняме, че някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски е, попаднали в новото огромно приключване на документи за офшорни сметки - Досиетата " Пандора ". Международното се концентрира върху изтеклите документи, с цел да покаже по какъв начин политици и милиардери от целия свят пробват да заобикалят данъчното облагане на богатствените си страни посредством сметки в офшорни зони и други принадлежности.

В понеделник стана ясно, че измежду уличените в укриване на налози има двама български политици, като българският участник в следствието Атанас Чобанов удостовери, че съгласно събраните документи излиза наяве, че единият от тях е Делян Пеевски, който има недекларирано имущество.
 Хипотеза: Кой ще изплува в Досиетата Пандора след Пеевски и стартира ли последния полет на Сокола Хипотеза: Кой ще изплува в " Досиетата Пандора " след Пеевски и стартира ли последния полет на Сокола
" Кой е идващият? Делян Пеевски изплува в " Досиетата Пандора ". ТОЙ не е заявил три офшорки. Яростната поддръжка, с която Карадайъ...

Според Славов това е задоволително съображение КПКОНПИ да се сезира.

Съгласно правилника на Народното събрание се не разрешава на депутатите да вземат участие в управителни или контролни органи на търговски сдружения и кооперации. При встъпването си в служба всеки национален фаворит попълня специфична декларация, че не заема несъвместими длъжности. Депутатите могат да имат благосъстоятелност в търговски сдружения, само че би трябвало да я заявяват.

Сегашните разкрития потвърждават, че Пеевски е нарушил и това законово условие. По думите на юриста, следствията за някогашния народен представител от Движение за права и свободи зависят от размера на нарушаването, който се открива от комисията, водена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР