Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Бомба в BulNews! КПКОНПИ разследва за тежка корупция кмета на Козлодуй Маринела Николова

Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество - /КПКОНПИ/, проверява кмета на Козлодуй Маринела Николова поради подозрения за тежка корупция, научи извънредно организация BulNews.
В началото на месеца в районния съд в крайдунавския град е постъпило искане, подписано от шефа на антикорупционния орган Антон Славчев. В него той желае да бъдат разкрити банковата загадка на Николова и нейния брачен партньор - Николай Николов. На този стадий следствието е за цялата 2018 година, като се ревизират всички преводи и имотни покупко-продажби на фамилията, в това число и на щерка им Глория.
Новината, че КПКОНПИ проверява приходите и придобивките на фамилията й е изненадала изживяващата се като султан на Козлодуй Маринела Николова. В опит да избави най-малко част от извоюваното през миналия мандат, тя е подала декларация, че със брачна половинка си е „ във фактическа разлъка “, не живеела с него и затова не желае да заявява неговите пари и парцели. Това обаче надали ще попречи на съда да вдигне банковата загадка на Николай Николов, защото те към този миг имат цивилен брак и на процедура не престават да живеят дружно. Очевидно това е опит да шиканира процеса и антикорупционния орган да не стигне до брачна половинка й. Логично е това терзание да поражда подозренията, че към него евентуално са били ориентирани някои от корупционните потоци.
Започналата инспекция на КПКОНПИ стартира в извънредно неуместно време за Маринела Николова. В момента тя е претендент за кмет на Козлодуй и желае жителите още веднъж да я върнат в общината. Ровенето в парите и имуществото на фамилията й обаче е мощен знак към гласоподавателите, че слуховете за осъществени от нея престъпления през миналите 4 години са основателни.
С интерес се чака реакцията на премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Досега той и при най-малките подозрения за корупция неотложно гонеше от партията и постовете им провинилите се, като това важеше даже и за министри. В случая имаме кмет, който е разработван от службите за тежки корупционни практики, а в това време взе участие в предизборната акция, повдигнат от ГЕРБ. Логично би било, откакто към този момент обществеността знае за тежките подозрения към Маринела Николова и инспекцията от КПКОНПИ, Борисов да изиска тя да се отдръпна, макар че законът не разрешава това.
Във всяка европейска страна, в случай че по време на акция против политик бъде формирана инспекция от държавен орган със подозрения за корупция, то той неотложно си подава оставката и изчезва от погледа на обществото.
В този случай обаче оставка не можем да чакаме, защото през миналите 4 години Маринела Николова демонстрираше необяснимо самочувствие. Затова на ход е министър председателят Бойко Борисов, който има опция да почисти името на партията си.
Ако и той не й изиска оставката, на ход ще бъдат жителите на Козлодуй. А на 27 октомври те ще покажат, че са мъдри хора…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР