Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Проверяват и Николай Нанков за конфликт на интереси

Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ стартира инспекция и на районния зам.-министър Николай Нанков, която е идентична на тази за безплатното жилище на Владислав Горанов.

Антикорупционният орган се е самосезирал през днешния ден по медийни изявления и стартира инспекция, заяви шефът му Пламен Георгиев пред депутатите от парламентарната комисия за битка с корупцията и спора на ползи, представен от " Канал 3 ".

Публикация на в. " Сега " твърди, че Нанков, който беше и министър на районното развиване до неотдавна, живее без да заплаща наем в жилище на компания, която печели европроекти.

По отношение на инспекцията за жилището на финансовия министър срокът даден от прокуратурата, е за 18 декември, само че КПКОНПИ ще завърши даже преди този момент, сподели Георгиев. Прокуратурата ще преценя дали има корупционно закононарушение, настрана тече инспекцията за спор на ползи - за съществуване или липса на спор на ползи, посочи той.

" Има отчет въз основа на медийни публикации и следва започване на инспекция още веднъж за спор на ползи ", удостовери Георгиев в отговор на въпрос от депутатката от Българска социалистическа партия Кристина Сидорова какво прави комисията по случая с Владислав Горанов и Николай Нанков.

Срокът е двумесечен, напомни шефът на антикорупционния орган, като добави, че той може да се удължи с още един месец, в случай че казусът е правно комплициран.

В отговор на въпроса за инспекцията на финансовия министър Пламен Георгиев уточни, че напътствията на прокуратурата по отношение на инспекцията за корупция са съвсем изпълнени и ще бъде докладвано на прокуратурата още преди периода 18 декември. Проверката за спор на ползи обаче продължава и тя към този момент е също по самосезиране на КПКОНПИ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР