Комисия за жените и равенството между половете беше създадена от

...
Комисия за жените и равенството между половете беше създадена от
Коментари Харесай

Испанският олимпийски комитет създаде комисия за равенството между половете

Комисия за дамите и равенството сред половете беше основана от Испанския олимпийски комитет и организира първото си съвещание преди започването на цикъла за Токио 2020. По време на първото си съвещание, комисията, чийто ръководител е вицепрезидентът на олимпийския комитет Исабел Гарсия, " сложи основите " за планове за развиване, които ще бъдат инициирани през идващите две години.

Сред една от първите задания на комисията е да се изготви отчет за сегашната обстановка във връзка с равенството сред мъже и дами в испанския спорт. Също по този начин беше разисквано какви ограничения да се подхващат, с цел да може комисията да има по-сериозно наличие в медийното пространство.

Гарсия изясни, че желае да образова младите в Испания, с цел да са по-подготвени по въпроса с равенството сред половете.

От комисията мотивираха това с готовност " бъдещите генерации в Европа да порастват в среда на тъждество, където мъжете и дамите се третират еднообразно в спорта и в други области ".

Комисията на Съвета на Европа ще предложи редица ограничения, които биха могли да бъдат част от нов план на спортния закон на страната. Групата се съветва с необятен кръг испански спортни федерации и организации за противоположна връзка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР