Комисия във френския Сенат настоя за разследването на трима съветници

...
Комисия във френския Сенат настоя за разследването на трима съветници
Коментари Харесай

Френски сенатори погнаха съветници на Макрон и разкритикуваха правителството

Комисия във френския Сенат настоя за следствието на трима съветници на президента Еманюел Макрон след разкриването на „ съществени пропуски “ в метода, по който държавното управление е работило в абсурда „ Бенала “, съобщи AFP.
Сенаторите упрекнаха тримата съветници, в това число шефа на кабинета на Макрон Алексис Кьолер, в лъжесвидетелстване и спорни мнения по случая.
Скандалът с Александър Бенала, някогашен телохранител на Макрон, датира от предишното лято, когато бе оповестен видеоклип по какъв начин той упражнява принуждение над стачкуващи в Париж на 1 май
В резултат Бенала бе отхвърлен от поста, само че тези събития доведоха до внезапен спад в рейтинга на Еманюел Макрон, който зае президентския пост година по-рано.
" Това, което се случи на 1 май, в този момент наподобява е върхът на айсберга ", разяснява Филип Бас, сенатор от опозиционната дясноцентристка " Републиканците " и началник на проверяващата комисия.
Сега ръководителят на горната камара на френския парламент би трябвало да реши дали да одобри рекомендациите на комисията и да внесе тъжба в прокуратурата.
Лъжесвидетелстването под клетва се санкционира със затвор до 5 година и санкция от 75 000 евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР