Комисия ще разрешава лечение с лекарства, които са засегнати от

...
Комисия ще разрешава лечение с лекарства, които са засегнати от
Коментари Харесай

Комисия ще разрешава лечение с лекарства под мораториум при доказано неефективна терапия



Комисия ще позволява лекуване с медикаменти, които са наранени от наложения посредством Закона за бюджета на НЗОК за 2018 година мораториум, при потвърдено неефективна терапия или при липса на опция. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила.

Той взе участие в откриването на филиал за незабавна здравна помощ в Божурище.

Министър Ананиев сподели още, че е основал работна група, която да планува всички промени, които би трябвало да се създадат в нормативните актове и увери, че всичко ще бъде готово до края на декември. По думите на министър Ананиев, в някакъв миг да работят и няколко комисии, в случай че се натрупат доста заявки за лекуване към главната комисия.

„ Един от разновидностите за набиране на нужния медикамент е болничното заведение, в която се лекува пациентът, да го доставя “, изясни здравния министър. Ананиев още веднъж съобщи, че ще бъде "гарант за бързото напредване на документите на нуждаещите се пациенти, с цел да не се стига до закъснение на лекуването. Ще основа цялата организация, с цел да няма случаи както бяха във фонда за лекуване на деца ".

„ Финансирането на новите молекули ще изисква доста пари, само че други пера в Министерството на здравеопазването няма да бъдат лишени от средства “, добави още Ананиев. Той добави, че държавното управление ще даде поддръжката си, в случай че са нужни в допълнение пари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР