Комисия, съставена от представители на Управителния и на Консултативния съвет

...
Комисия, съставена от представители на Управителния и на Консултативния съвет
Коментари Харесай

Оценители от Съвета на Европа доволни от дейността на София - европейска столица на спорта

Комисия, формирана от представители на Управителния и на Консултативния съвет на Разширеното отчасти съглашение за спорта (РЧСС) към Съвета на Европа (Комисията) за оценяване на използването на Европейската спортна харта в България, бе през днешния ден на посещаване в Информационния център " София - европейска столица на спорта ". Оценяващите в състав Майкъл Тринкер, заместник-генерален секретар на РЧСС, Александър Хустинг, член на Бюрото на Управителния съвет на РЧСС; аташе за спорт и юноша, Люксембург, Каиса Ларьома, член на Консултативния съвет на РЧСС; общоприет секретар, Европейска неправителствена спортна организация и Оскар пор Армансон, член на Управителния съвет на РЧСС; старши консултант, Министерство на образованието, науката и културата на Исландия бяха посрещнати от Анатоли Илиев - учредителен секретар на " София - европейска столица на спорта " и член на Управителния ръб на ACES EUROPE. Гостите бяха осведомени с членовете на екипа на Фондацията, след което медийният координатор Тодор Шабански показа Презентация и малко видео за активността, смисъла и вероятностите на " София - европейска столица на спорта ".

Членовете на оценяващата комисия показаха удовлетворение от свършената работа, като част от въпросите в последвалата полемика бяха към резултата и дълготрайните изгоди на плана. В тази връзка им бе показано проучването на НСА за изгодите и измененията в настройките на хората в отношението към спорта и дейния метод на живот. Гостите от Съвета на Европа останаха прелестно сюрпризирани и извънредно удовлетворени от мащабите в организация на приключилата неотдавна София Ърбан зона спорт, събрала в мултинационално мултиспортно събитие представители на 12 страни с близо 1000 участници, 337 от тях от чужбина. Членовете на комисията бяха впечатлени от активността на Столична община в региона на спорта за всички и дейния метод на живот.

Оценителите от Съвета на Европа демонстрираха огромен интерес към идния тази неделя софийски маратон с детайлности към участниците и новия маршрут.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР