Комисия, председателствана от заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов, реши да

...
Комисия, председателствана от заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов, реши да
Коментари Харесай

Две деца ще бъдат подпомогнати със средства от благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“

Комисия, управлявана от заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов, реши да бъдат отпуснати 2640 лв. за рехабилитация с пари от благотворителната акция „ Подай ръка – избави живот “ на Община Ямбол.

Решението беше съобразено със мнението на лекарската комисия.

Кампанията се провежда в поддръжка на тежко заболели ямболски деца и младежи, нуждаещи се от незабавно оперативно или медикаментозно лекуване, което не се заплаща от Националната здравноосигурителна каса или други доброволни здравно-осигурителни фондове.

Първото дете е момче на 5 години и страда от накуцване с лявото краче и болки в региона на ставата. „ Юношеска остеохондроза за бедрена глава “ /болест на Лег – Калве – Пертес/ е поставената здравна диагноза. Сумата, с която ще бъде подкрепено момчето, е в размер на 1440 лв.. Тя ще обезпечи рехабилитация за интервал от шест месеца.

„ Наследствена спастична параплегия “ /наследствени нарушавания, които предизвикват уязвимост и вдървеност в мускулите на краката/ е водещата диагноза на второто дете – момче на шест години и половина. Отпуснатото финансиране е в размер на 1200 лв. и също ще бъде употребявано за идната рехабилитация на детето за интервал от шест месеца.

През миналата година благотворителната акция събра над 13 000 лв.. Това беше и четиринадесетото издание на самодейността.

Припомняме, че приемът на документи за разпределяне на финансова помощ на нуждаещи се от незабавно медикаментозно или оперативно лекуване, което не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравно-осигурителни фондове, тежко заболели ямболски деца и младежи в границите на благотворителната акция на община Ямбол „ Подай ръка – избави живот “ се прави в отдел „ Хуманитарни действия ” на Община Ямбол.

Кандидатите следва да са с непрекъснат или сегашен адрес в град Ямбол.

Документите за кандидатстване са:

– заявление по пример (получава се в деловодството на община Ямбол);

– декларация, посочваща дали за идното лекуване е употребена финансова помощ от други източници и в какъв размер;

– експертно решение на ТЕЛК;

– епикриза от профилирано лечебно заведение;

– етапна епикриза издадена от фамилният доктор за моментно положение на детето;

– копие на рецептурна брошура (при необходимост);

– други документи, предоставящи повече информация за съответния случай;

– декларация, попълнена от родителя/настойника, удостоверяваща детето употребило ли е за идното лекуване финансова помощ от друг/и източници. Ако е употребено финансиране – да бъде конкретизирано.

За погрешни данни деклараторът дава отговор по реда на член 313 от Наказателния кодекс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР