Комисия по бюджет и финанси разгледа предложението ми COVID добавката

...
Комисия по бюджет и финанси разгледа предложението ми COVID добавката
Коментари Харесай

Омбудсманът предлага COVID добавката за пенсионерите да бъде защитена

Комисия по бюджет и финанси прегледа предлагането ми Коронавирус добавката да не се удържа за погасяване на задължения на пенсионерите. Това сподели омбудсманът Диана Ковачева. Надявам се да се гласоподава в пленарна зала и при идващите пенсии тя да е предпазена. Тя е целева добавката, тя е за оцеляване, изясни омбудсманът.



Ковачева приветства и основаването на закон, който да има надзор над колекторските компании, както и основаване на указател.

Колекторските компании към този момент няма да имат право да начисляват лични такси върху трансферираното към тях обвързване. Това ще постави завършек на практиката дълг от няколко лв. да се трансформира в обвързване от 400 лева

Омбудсманът даде образец с сходен случай.

Имаме една тъжба, в която човек има дълг към мобилен оператор и той споделя, че от 10 година не е клиент на този оператор, само че един ден му се обаждат и му дават два дни да си погася задължението от 28 лв. и му споделят че в случай че на втория ден не го погаси, дългът му ще стане 700 лева 25 пъти повишаване на дълга, хората ме питат какви са разпоредбите, а няма правила все още, изясни Ковачева.

Според нея е значимо и колектроските компании да нямат право да звънят със закани през нощта на длъжниците.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР