Комисия от министерството на туризма вече направи експертиза на 12

...
Комисия от министерството на туризма вече направи експертиза на 12
Коментари Харесай

Пистата Витошко Лале вече ще е законна

Комисия от министерството на туризма към този момент направи експертиза на 12 март, а идната седмица категоризацията ще е подготвена и писмено. Сложността на пистата е " алена ". За останалите трасета в ски зона " Алеко " към момента процедурите не са задействани.

Единствената писта на Витоша - " Лалето " до момента не отговаряше на закона за туризма и на наредбата за сигурност, тъй като нямаше избрана категория на трудност. Още през 2015 година министърът на туризма издаде заповед за установяване на сложността на всички ски писти у нас. Собствениците на оборудванията " Витоша ски " реагират като декларират искане за легализиране на над 20 ски писти, планувани в плана за ски зона „ Алеко ". След изпратено писмо от Българска национална телевизия на 26.02.2019 година с въпрос " Защо към момента пистата не е категоризирана? " - не получихме отговор, само че две седмици по-късно, експертната комисия се събра. Това обаче нямало нищо общo с нашето писмо.

От Министерството на туризма оправдаха двегодишното закъснение с доста работа, която имат, метеорологичните условия и сложното събиране на експертната комисия.

Това, че има външни членове, които са извънредно ангажирани като експерти в своята област, предходната година се разгледаха документи по сходство на подадени писти, поради атмосферните условия, което е доста да значимо да има сняг. А предходната година не бих споделила, че имаше.

Е, по какъв начин? До април, до Великден карахме ски...

- Е, да, само че има извънредно огромен набор от ски писти, които министерството също преглежда.

Още през есента беше оповестено, че проектът за ръководство на парк „ Витоша " ще бъде изменен, с цел да се разреши модернизирането на ски зона " Алеко ". Все още обаче препоръчани промени няма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР